Bijzonder is dat Hijsfijn aangesloten is bij de VVT. Er zijn twee bedrijven aangesloten die minihijskranen verhuren. Hijsfijn is één van deze twee bedrijven. De Vereniging Verticaal Transport, de VVT, is met ruim 170 lidbedrijven de grootste brancheorganisatie voor verhuur van materieel ten behoeve van verticaal transport. Circa 75-80% van alle kraanverhuurbedrijven in Nederland zijn aangesloten bij de VVT in de sector verhuur van mobiele kranen. Voor railkranen (KROL) is dit zelfs ruim 90%. Natuurlijk zijn wij ook hierbij aangesloten. Om de voorwaarden van de VVT door te lezen verwijzen we u naar de betreffende pagina.

De scope van de VVT omvat, naast mobiele kranen, vaste torenkranen, heftrucks, hoogwerkers en takel- en bergingsvoertuigen. Bij bedrijven werkzaam in de verticaal transportsector is de belangenbehartiging door de VVT voor deze vier materieelgroepen minder bekend.

De VVT staat traditioneel voor:

  • veilig werken
  • het voorkomen van ongevallen,
  • daar waar mogelijk conditioneren en stroomlijnen van de werkomgeving
  • stimuleren van vakmanschap en marktwerking.

Een groot voordeel is dat Hijsfijn hierdoor altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en nieuw materiaal. Daardoor kunnen wij zo efficiënt mogelijk voor u werken.